3 tips bij het kiezen van een tattooshop

3 tips bij het kiezen van een tattooshop

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en besloten dat je een tatoeage gaat nemen! Je hebt de stijl al bepaald en nu zit er nog maar één ding op: het laten zetten. Geduld heb je niet meer (wat natuurlijk begrijpelijk is), dus je besluit een afspraak te maken bij de dichtstbijzijnde tattooshop. Gelukkig hebben ze snel een plekje voor je, dus je hoeft niet lang meer te wachten.

Het klinkt leuk allemaal, maar hier gaat het eigenlijk fout. Er zijn zoveel mensen die geen geduld meer hebben en onderschatten hoe belangrijk het is om de tijd te nemen om verschillende studio’s te bezoeken en het werk van de artiesten te leren kennen. Je zult niet de eerste zijn die in een bevlieging een afspraak maakt bij de eerste de beste studio en vervolgens met een tattoo terugkomen waar je helemaal niet tevreden over bent. Nog een minpuntje: het gaat er niet meer af.

Gelukkig is dit niet altijd het geval. Er zijn ook mensen die terugkeren met een geweldig kunstwerk op hun lichaam, gezet door de eerste de beste studio die ze konden vinden. Het risico is het echter niet waard. Daarom zijn hier een paar nuttige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een tattooshop!

1. Neem je tijd

Aan bovenstaande verhaal te zien, kon je deze wel raden. Neem je tijd! Ja, het is spannend om een tatoeage te laten zetten (helemaal voor de eerste keer) en als je uiteindelijk besluit dat dit is wat je echt wilt, is het erg lastig om te wachten. Dit is namelijk niet iets om hals over kop te doen. Geen haast dus! Als je echt het onderste uit de kan wilt halen met betrekking tot de kwaliteit van je tattoo, neem je de tijd.

2. Bezoek diverse studio’s

Ga lekker rondkijken! Als je gaat kijken voor een auto, zul je waarschijnlijk ook niet bij de eerste de beste dealer een aankoop doen. Controleer hun werk en vraag gerust om even in de studio te blijven om te kijken hoe je je voelt. De artiesten moeten natuurlijk wel vriendelijk zijn en je moet jezelf er lekker bij voelen. Vaak als je gevoel zegt dat je het niet moet doen, is dat ook zo.

3. Neem hun werk onder de loep

Je hoeft echt geen kunstenaar te zijn om kwaliteit te kunnen onderscheiden van simpelweg slecht afgeleverd werk. Of je nu de kans krijgt om foto’s in het portfolio van een kunstenaar te bekijken of een live voorbeeld te zien kunt krijgen, bekijk het allemaal goed. Mooie foto’s zeggen niet alles en je kunt jezelf er eenvoudig door laten verleiden. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de lijnen. Ze moeten net en strak zijn, niet gekarteld of beverig. Kleuren moeten mooi tot hun recht komen en helemaal worden ingevuld zonder lege gebieden. Cirkels moeten eruit zien als cirkels, niet als ovalen. Neem een kijkje met gezond verstand en je zult genoeg zien.

Reacties zijn gesloten.