Hoe weet je of een tattoo bij je past?

Hoe weet je of een tattoo bij je past?

Past een tattoo wel of niet bij jou?

Tegenwoordig zijn tatoeages hip en trendy en op menig jong en oud lichaam pronkt een tatoeage. Lees deze tips door, neem wat bedenktijd en beslis daarna of een tatoeage bij je past. Een tatoeage is persoonlijk en moet speciaal voor je zijn en blijven. Het zou vervelend zijn, dat je later spijt krijgt, alleen omdat je te snel besloten hebt. Twijfel je nog? Wacht dan tot je er echt 100% zeker van bent. Een ding is zeker. Over een half jaar, een jaar of vijf jaar kun je nog steeds langs bij de tattooshop.

Sluit even je ogen en stel je voor dat je de tatoeage al hebt. Wat is het verhaal achter je inktplaatje? Is je antwoord: “ ja, die vond ik wel leuk”, dan zou ik zeker nog verder lezen.

Tips waarom je tattoo moet nemen.

Laat je passie tatoeëren

Is er een speciaal symbool, spreuk of afbeelding die helemaal bij je levensmotto past. Hou je van muziek, een speciaal dier of is er een spreuk, die jouw levensmotto vertaald? Dan is het een go. Die tatoeage is en blijft 100% bij je passen.

Je dierbaren laten tatoeëren

Wil je je dierbaren laten tatoeëren en weet je zeker wat je wilt, dan is de kans dat je later met spijt naar je tatoeage kijkt bijzonder klein. Je kunt de namen van je kinderen laten tatoeëren in letters of als barcode. Een afbeelding van je huisdier of een symbool voor een overleden iemand. Ook dan zal je niet snel spijt van je tatoeage krijgen.

Tips waarom je (nog) geen tattoo moet nemen

Modetrend of bewuste keuze

Tatoeages zijn vaak trendgevoelig. We hebben draken voorbij zien komen. Daarna kwamen de tribals, de dolfijntjes en teksten. Weet je zeker dat jij de huidige modetrend over 10 of 20 jaar ook nog mooi vindt? Waar op je lichaam laat je hem plaatsen en hoe groot moet hij eigenlijk zijn? Je hebt de tijd, denk ook hier goed over na.

Impulsief een tatoeage nemen

Echt onverstandig is het om in een impulsieve bui een tatoeage te laten plaatsen. Ga dus niet na een middagje shoppen of tijdens een vakantie langs de tattooshop. Beslis thuis rustig wat je het echt wilt. Bezoek een tattooshop waarvan je zeker weet dat ze goed werk afleveren. Vraag in je directe omgeving bij wie zij hun tatoeage hebben laten zetten.

Reacties zijn gesloten.