Inspiratietips voor je eerste tatoeage

Inspiratietips voor je eerste tatoeage

Een tatoeage, en zeker je eerste, laat je niet zomaar zetten, althans, normaal gesproken niet. Idiots die in beschonken toestand onder druk van zogenaamde vrienden een flauwekul plaatje laten zetten komen in dit blog niet voor;)

Of je nu net 16 bent en al jaren droomt van je eerste tatoeage, in de 50 bent en nog langer gedroomd hebt van een tatoeage maar het er nooit van gekomen is om hem te laten zetten of als je in welke leeftijdscategorie dan ook valt, jouw eerste tattoo zet je niet zomaar. Je hebt natuurlijk goede inspiratie nodig. Hier vind je enkele tips die je wellicht helpen een voor jou optimale keuze te maken en ervoor zorgen dat je niet na een paar maanden bij de tattoo-fixer zit. Als je wat jonger bent, bijvoorbeeld 16-20 jaar, heb je minder levenservaring om daar je inspiratie uit te halen. Het kan dan helemaal geen kwaad om eens in de oude platen of CD verzameling van je vader, moeder, oom of tante te zoeken. CD hoesjes uit de jaren 90, platenhoezen uit de jaren 70 en 80, van disco tot soul, van grunge tot happy hardcore, bieden een grote verzameling aan ideeën. In die tijd werd veel aandacht besteed aan hoe de hoes eruit zag aangezien dit het eerste was dat je in de platenzaak zag, nog voordat je de muziek kon luisteren. Ook de naam of afbeelding van een dierbare, bijvoorbeeld je lieve moedertje kan een goed idee zijn.

Ben jij die meer gerijpte man/vrouw die de knoop heeft doorgehakt en de eerste tatoeage gaat laten zetten, dan heb je meer levenservaring om inspiratie uit te halen. Als je een kind of kinderen hebt dan kun je de naam of namen al dan niet met een afbeelding op je lichaam laten vereeuwigen. Zo heb je een beetje het gevoel dat ze altijd bij je zijn. Het is wel belangrijk om de stijlen van verschillende tattoo artiesten te vergelijken. Wanneer je de naam in mooie letters wilt, dan moet je er zeker van zijn dat de stijl van de artiest bij jouw smaak past. Bij een afbeelding is het naast de stijl van de artiest ook erg belangrijk in welke levensfase het kind getekend gaat worden. Een baby is natuurlijk geweldig, maar realiseer je wel dat die al snel niet meer lijkt op hoe je kind eruit ziet. Nog niet genoemd, maar daarom zeker niet minder mooi om te laten tatoeëren, is een overleden kind. Je kunt dit zien als eerbetoon aan een leven dat te vroeg geëindigd is. Ook hier is het een 100% persoonlijke keuze of je voor de naam, afbeelding of beide gaat.

Laatste tip: blijf bij jezelf, het is jouw eerste tattoo!

Reacties zijn gesloten.